duminică, 10 mai 2015

Guvernul Ponta organizează și coordonează protestele împotriva propriei guvernări ! De noaptea minții !

Și a fost o zi cu proteste. Împotriva tăierilor de păduri. Asta este bine. Sunt de acord. Pădurile vechi se cuvine a fi protejate cu interdicții ferme. Pentru necesarul de masă lemnoasă se pot constitui plantații în spații special destinate. Sunt și împotriva vânătorii. Nu împotriva celor care vor să tragă cu pușca. Au și alte ținte pe care le pot folosi, nu doar animalele pădurii. În fine.

Ieri au protestat oameni de bună credință. Majoritatea. Dar au fost la proteste și alții. Alții care au treabă cu protejarea pădurilor cum au eu treabă cu viața pe planeta Marte. Acești „alții” au protestat, de fapt, împotriva intervenției lui Klaus Iohannis la codul silvic al PSD. Cod ce a fost retrimis Parlamentului spre analiză deoarece este făcut „cu curul”. Din mai multe puncte de vedere, arătate de KWI în cererea de reexaminare. Bine, nu tot omul pricepe cum se face o lege și ce trebuie să cuprindă. Sunt mai mult decât sigur că cei care au protestat în „numele PSD, PLR etc.” nu știu mare lucru despre respectivul cod. Au avut o sarcină de la partid și au îndeplinit-o. Au protestat împotriva lui Iohannis care „susține interesele unei anume firme austriece” care jefuiește pădurile.

Lucia Varga, deputata PNL care a inițiat Codul Silvic (pe timpul USL !), a calificat intervențiile PSD asupra textului codului ca o inițiativă ce va duce la defrișarea ultimelor păduri fără nici o opreliște. De fapt, observațiile PNL au fost cele care au alertat pe cei de bună credință asupra dezastrului pregătit de PSD.

Cum este și normal, pe facebook am găsit tot ce aveam nevoie pentru a înțelege ce s-a întâmplat ieri. Am citit, cum este normal, și informațiile oferite de agențiile de presă.

Klaus Iohannis a declarat ieri că protestele sunt perfect legitime și că subiectul defrișărilor ilegale va fi pus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a CSAT. Poate părea o știre ca oricare alta. Dar nu este. KWI știe că inițiatorii protestelor sunt cei de la PSD și asociațiilor din ONG-urile „dedicate” și duce discuția la nivelul CSAT de unde se va ajunge la o decizie care devine obligatorie pentru Guvern. Se va spune lucrurilor pe nume. Inclusiv cu privire la acele reglementări din Codul Silvic care permit jaful în păduri sau acțiuni guvernamentale discriminatorii - un derapaj de la angajamentele asumate prin semnarea Tratatului de aderare la UE.

Ponta a susținut, tot ieri, că PSD nu renunță la Codul silvic (nu renunță la modificările aduse acestuia în interes de partid !), că în Parlament se va dezbate și se va ajunge la finalul dorit de ei. Hm. Nu este exclus ca acest cod să fie atacat la CCR dacă PSD își menține ideile. Dacă observațiile lui Iohannis sunt reale (și sunt), Codul va fi atacat la CCR pentru acele prevederi care sunt neconstituționale. Pentru a nu crede cineva că spun baliverne, vin în sprijinul lor cu o prevedere constituțională din cuprinsul Titlului VI, Integrarea euroatlantică, art. 148 - Integrarea în Uniunea Europeană, alin. (2):

(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate față de dispozițiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”.

Ca să fiu rău, eu cred că Ponta și ai lui știu că au făcut-o de oaie și au organizat aceste proteste pentru a avea o justificare a mânăriilor la Codul silvic. Vezi, Doamne, ei, pesedeii, au răspuns cerințelor poporului, care popor nu știe ce și cum cu legea și constituția. Normal, după ce au făcut circul vor modifica ce este de modificat și vor aduce Codul în parametrii normali.

Profit de postările de pe facebook pentru a pune și eu aici ceva din istoria jafului din pădurile țării.

Să mergem la anul 2003. Guvernul Năstase lucrează la aderarea la UE. Este dispus și face „cadouri”. Americanilor, germanilor, francezilor, olandezilor ... austriecilor. „Cadouri” care sunt acoperite de legi și contracte. Acolo unde legea nu permitea ceva, se găsea o portiță, se negocia un acord (la achiziții publice exista o prevedere care scotea unele achiziții de la licitație publică dacă exista un acord cu o țară pentru ... modernizare !).

În 2003 se semnează contractul cu Holzindustrie Schweighofer de către cei din Guvernul Năstase. Ponta, cerberul de acum, era nici mai mult și nici mai puțin șeful Corpului de control al Guvernului ! Era cel care avea obligația să împiedice ilegalitățile. La naiba ! Tocmai el ? Păi el a procedat altfel. Le-a acoperit pentru că așa se considera, pe atunci ca și azi, că este un interes național. De aceea pot spune că PSD a rămas în matricea în care a fost făcut. Un partid care comite ilegalități considerând că așa „se apără” interesul național.

Protestele de ieri sunt corecte. Mai puțin corectă este participarea PSD și a aliaților la respectivele proteste. Jaful din pădurile României este opera PSD. Operă legislativă. Culmea, Tăriceanu participă la proteste cu ai lui, inclusiv cu ministra mediului, sinistra Leocadia Grațiela Gavrilescu care pune pe fb următoarea invitație:

Ipocrizia dusă la extrem. Individa se bagă în seamă. Bine, protestatarii nu au oprit la poarta ei, nici măcar protestatarii „planificați” (să înțeleg că nu s-au pus de cord Ponta și Tăriceanu ?!).

Femeia asta este paralelă cu ce se întâmplă. După ordinul de ministru de mutare a cuibului berzei, ordin nerespectat de banala barză în cauză, acum vine și susține că actualul cod retrimis la Parlament de KWI este pentru stoparea tăierilor ilegale și a monopolului pe păduri. Istoricul evenimentelor ne spune că tocmai PSD este autorul abuzurilor. Nimeni altcineva. Cu cine luptă cucoana asta ?!

PSD duce ipocrizia pe cele mai înalte culmi ale evoluției. Guvern care să organizeze proteste de stradă pentru a introduce legi neconstituționale încă nu s-a mai văzut. Ei bine, Ponta a realizat și așa ceva.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din putul găndirii euthAthanasiu

" Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost și va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu.…Îmi fac un bine dacă pleacă…Nu o sa plece, nu-s prosti. O sa conviețuim cu ei. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!.

Nota: Declarațiile au fost făcute într-o consfătuire vechiului PNL în județul Bistrița "

http://www.stiripesurse.ro/stenograme-ne-am-tinut-de-nas-si-am-fuzionat-nu-vor-primi-premierul-razboi-monstru-in-pnl_955321.html

"Sic transit gloria vechiului PNL "

Cu dispret ,Freddye