miercuri, 21 decembrie 2016

Primii pași înapoi. Clari și fermi. Se va umbla la legile „incomode” !


PSD a acceptat, cu adâncă recunoștință, propunerea marelui lider, iubitul conducător, infractorul de renume mondial Liviu Dragnea, ca parlamentarii partidului să fie „conduși” până la sfârșitul lunii ianuarie 2017 de cuplul juriștilor anti-Justiție (sau Justiție după cum vrea mușchiul meu !) Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae.

Păreri și păreri, aplauze la unii, supărări la alții. Hai să mergem la raportul de cauzalitate. Aceste numiri intră la categoria efecte, cauza fiind undeva în urmă.

Dacă ne amintim istoricul intervențiilor parlamentare ale celor doi, vom observa că au fost mereu și mereu la dispoziția PSD și UNPR (cât timp a trăit UNPR !), prin tot felul de interpretări juridice de care până și colegii lor s-au ferit. Amândoi sunt printre parlamentarii care au lucrat la propuneri legislative pentru reducerea competențelor DNA, pentru modificările codurilor penale astfel încât unele infracțiuni să fie altfel interpretate și, nu este exclus, să fie și printre cei care au lucrat la „ideea” lansată de Tăriceanu a amnistiei speciale prin care unii parlamentari să fie albiți și să își poată ocupa „pe merit”, locul în fruntea puterii.

INVOLÚȚIE, involuții, s. f. 1. Modificare regresivă a unui organ sau a unui organism. ♦ P. gener. Proces de transformare regresivă, de regres

Care este, astăzi, marele interes ? Eliminarea dintr-o lege a prevederii potrivit căreia infractorii nu pot fi numiți în guvern. După eliminare, infractorul Liviu Dragnea devine un fel de „Alaba ca zăpada” și va putea prelua Guvernul format de PSD și ALDE. Cum se poate ajunge la acest deznodământ ? Prin inițiativa legislativă a parlamentarilor. Guvernul care se va forma va fi obedient și va transmite că nu se opune modificării legislative, Parlamentul dominat de PSD și ALDE va constata că inițiativa legislativă este „constituțională” și va aproba legea. Până aici PSD și infractorul Liviu Dragnea au puterea de a face ceva. De aici încolo, intervin alte forțe care pot strica jucăria. Controlul de constituționalitate are o singură soluție, pentru că onorabila Curte Constituținală a dat deja decizii prin care cei care au fost condamnați definitiv își pierd integritatea astfel că numirea lor în funcții publice este imposibilă. Bine, se poate ajunge și la minunea potrivit căreia și funcția electivă a celui condamnat definitiv să fie pusă sub semnul întrebării. Atunci se ajunge la varianta a II-a, cea expusă candid de inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu. Amnistia specială. Ei, aici ar intra mai mulți. Lucrată cu grijă de către cei doi abia desemnați șefi ai grupurilor parlamentare la Cameră și Senat, pot scăpa de consecințele condamnărilor dar și a urmăririlor penale toți politicienii care sunt în această situație. Iar Parlamentul abia ales are 1/4 persoane cu probleme penale, în afara infractorilor care au primit beneficiul suspendării executării pedepsei în penitenciar.

Numirea celor doi nu este un regres în sine ci intenția care însoțește numirea lor ! Ei își dau „examenul de capacitate” în distrugerea legislației care împiedică politicienii PSD și ALDE, se pare că au venit alături de ei și cei ai UDMR, să fie „albiți” sub aspect juridic. La rând, cu sticluțe cu mir în mâini, stau Tăriceanu, Vosganian, Olguța Vasilescu, Chițoiu, plus o groază de PSD-iști.

Aici trebuie să fim atenți ! La inițiativele legislative care vor apare foarte-foarte repede ! Termenul dat de infractorul Liviu Dragnea, sfârșitul lunii ianuarie 2017, este un semn. Până atunci treaba trebuie rezolvată în Parlament ca, după o luptă la baionetă cu Justiția, Președintele Iohannis și CCR, să se ajungă la o reorganizare a Guvernului prin desemnarea infractorului Liviu Dragnea ca prim-ministru.

Între timp, marile promisiuni PSD-iste cu creșterea salariului minim la 1400 lei se pot produce. Nu este mare scofală. De la o salarizare minimă pe oră de 1,4 euro se ajunge la 1,8 euro ! În condițiile în care de la Ungaria încolo se depășește 2 euro. Bine, cu cât mergi mai spre vest, salariul minim orar ajunge la 10-11-12 euro și chiar mai mult.

Promisiunile PSD îmi readuc în minte promisiunea disperată a lui Ceaușescu: vă mai dau 100 lei ! La fel ca infractorul Liviu Dragnea ! Și ăsta se crede alfa și omega puterii politice în România.

Un comentariu:

Freddye spunea...

Dezgust, numele tău este Floricacraciun .. :-)